İçeriğe geç

Vakfımız

VAKIF KURMAK

Vakfımızın Tarihçesi

2012 yılında Mustafa Fikret Ağaç, Ayla Alparslan ve Dr. Mehmet Ülker tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde kurumuştur. İlk görev dağılımında Mustafa Fikret Ağaç Vakıf Başkanı, Ayla Alparslan Başkan Yardımcısı, Dr. Mehmet Ülker Genel Sekreter olarak görev almışlardır.

Vakıf Başkanı Mustafa Fikret Ağaç’ın 2022 yılında vefatı ile oluşan yeni yönetim kurulu Vakıf merkezinin Gebze’ye taşınmasına karar vermiş ve Vakfın kendi yerinde hizmet vermeye başlamıştır. Mevcut Yönetim kurulunda Vakıf Başkanı Dr. Mehmet Ülker, Başkan Yardımcısı Selçuk Kerem Alparslan, Genel Sekreter Sedat Durmuş görev yapmaktadır.

Vakfın kuruluş gayesi Yönetim Kurulu’nun belirlediği sayıda başarılı, ihtiyaç sahibi ve lisans düzeyinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektir. Burs ödemeleri eğitim-öğretim dönemi dikkate alınarak Eylül ayında başlayıp, Haziran ayında son bulmaktadır. 10 ay süreyle verilen burs ödemeleri öğrencilerin başarıları devam ettiği müddetçe mezun oluncaya kadar devam etmektedir.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde 70 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1.500,00 TL burs ödemesi yapılacaktır. Vakfın günlük işleri Vakıf Müdürü Gizem Eroğlu tarafından yürütülmektedir.

Vakfın Danışma Kurulu’nda Prf.Dr. Halil Ülker, Prf.Dr. Gürhan Çağlayan, Prf.Dr. Tunay Köksal ve Vet. Hekim Savaş Doğanay bulunmaktadır.

Ofisimiz

İstanbul, Gebze’deki yeni ofisimize taşınmış bulunmaktayız.

İlkelerimiz

Vizyonumuz

Vakfımızın hedefi, bireyleri güçlendirmek, özellikle öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olmaları için gereken tüm araçları, kaynakları, ve imkanları sağlayarak.

Hedefimiz

Eğitim vakfı olarak misyonuz şunu ima ederki farklılığa ve içtenliğe adamış, vakıf eşit imkanları destekler ve eğitimdeki ayrılımcılığı engeller.

Değerlerimiz

Ulaşabilirlik, kalite, adalet, içerme, yenilik, işbirliği, yükümlülük, güçlendirme, devamlılık, halk birliği, kanıta dayalı uygulamalar, sürdürebilirlik, ve sosyal sorumluluk.

List item 5

“Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yayılmasına özellikle dikkat ediyoruz”

ATATÜRK

EĞİTİME DESTEK